Mountainbikeroute Leersum deels onbruikbaar door valwind, Landgoed Ginkelduin en ons oefenterrein gespaard

Vrijdag 18 juni is Leersum hard geraakt door een valwind. Dit zeldzame natuurverschijnsel trok rond 17.30 uur een spoor van vernieling door het dorp en de omliggende bossen. Duizenden bomen gingen neer. Een deel van de mountainbikeroute Leersum werd hierdoor onbruikbaar. Wonder boven wonder is onze uitvalsbasis Landgoed Ginkelduin gespaard gebleven. Dit geldt ook voor onze trainingslocatie en het deel van de mountainbikeroute Leersum waar wij vaak rijden. 

Delen van Nederland kregen op vrijdagavond 18 juni te maken met hevig noodweer. Met name Leersum werd getroffen: daar raakten negen mensen gewond, zijn zo’n 6 huizen voorlopig niet bewoonbaar, ontstonden gaslekken en werden bomen uit de grond gerukt of braken af.

Het duurde hooguit een halve minuut. In die korte tijd raasde een valwind door het dorp die metershoge bomen meenam, wegen versperde en een nabijgelegen bos wegvaagde. 

Het westelijk deel van de mountainbikeroute Leersum is voorlopig afgesloten. Wij zijn blij dat er ‘slechts’ 9 gewonden zijn en Landgoed Ginkelduin gespaard is gebleven. Een groot deel van de mountainbikeroute Leersum is gewoon open. Daarnaast heeft het mountainbike routenetwerk op de Utrechtse Heuvelrug natuurlijk nog vele andere mooie tracks in de aanbieding!


App met ons