Mountainbiken Doorn

(Beter) leren mountainbiken op de MTB routes bij Doorn

MTB Doorn

Doorn ligt midden op de Utrechtste Heuvelrug. Links (in het westen) van Doorn liggen de  mountainbikeroutes Zeist en Austerlitz. Rechts van Doorn (in het oosten) liggen de MTB routes van Leersumen en Amerongen. En boven doorn (in het noorden) heb je de twee mountainbikeroutes op landgoed Den Treek Henschoten. Deze mountainbike routes zijn onderdeel van het mtb routenetwerk Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug is een waar mountainbike walhalla. Wie wil mountainbiken vanuit Doorn kan genieten op alle (11!) mtb routes rondom Doorn. Doorn ligt in het midden van de Utrechtse Heuvelrug. Deze heuvelrug is ongeveer 150.000 jaar geleden ontstaan in de voorlaatse ijstijd. Het ijs duwde zand en rivierbeddingen op. MTB Doorn is echt een beleving door de prachtige natuur en de uitdagende mtb routes. MTB Gids Heuvelrug staat voor een Doorn MTB beleving. Wij verzorgen mountainbike clinics en tochten vanaf onze schitterende locatie op Landgoed Ginkelduin in bossen vlakbij Doorn. We hebben hier eigen trainingsvelden, een trainingsparcours en zitten direct aan de MTB route Leersum op slechts een paar kilometer van Doorn. Kom jij ook bij ons mountEnbiken Doorn? Het hoogteprofiel van de Utrechtse Heuvelrug:

MTB Doorn | Hoogtekaart Utrechtse Heuvelrug

MTB clinic Doorn

Doorn activiteiten! Wil je een MTB clinic Doorn volgen? Wij bieden verschillende mountainbike clinics aan in Leersum, vlak naast Doorn. De mountainbike clinic Doorn starten we bij ons het op landgoed waar we beschikken over eigen mtb clinic velden en een eigen mountainbikebos met trainingsparcours. Hier hebben we alle rust en ruimte om te oefenen. We zitten ook aan de mountainbikeroute Leersum niet ver van Doorn. Onze uitvalsbasis ligt op slechts 5 km van Doorn.

We organiseren verschillende soorten mtb clinics: beginners mtb clinic,basis mtb clinic,gevorderden mtb clinic,mtb clinic gezin, mtb tocht,bedrijven mtb clinic en vrijgezellenfeest mtb clinic. Bekijk het overzicht van onze mtb clinics bij Doorn of kies gelijk een datum en reserveer een van onze mtb clinics.

Mountainbike huren Doorn

Mountainbike huren Doorn? Als je bij ons een mountainbike clinic volgt kun je natuurlijk ook een mtb huren. Mountainbike je nog niet zo lang en wil je een keer de mtb routes proberen? Dan is het leuk om een mtb clinic te volgen. Met de juiste vaardigheden ga je met meer plezier en ontspannen veilig over de mountainbikeroutes rondom Doorn. Heb je(nog) geen mountainbike dan kun je die bij ons huren. Wij hebben  een mountainbike verhuur Doorn. Onze mtb verhuur Doorn is alleen voor het huren van mountainbikes die gebruikt worden tijdens onze clinics. Deze mtb clinics kun je online reserveren. Op het aanvraagformulier kun je aangeven hoeveel mountainbikes je wilt huren. De maten zijn gekoppeld aan je lichaamslengte en staan er ook bij vermeld. Kom bij Doorn mountainbike huren voor je mtb clinic.

MTB routes Doorn

MTB routes in de buurt van Doorn. Op de Utrechtse Heuvelrug liggen 11 mountainbikeroutes met bij elkaar ruim 150 kilometer aan trails en meer dan 1.500 hoogtemeters. De mtb routes van Zeist, Austerlitz, Leersum, Amerongen en Den Treek liggen rondom Doorn. Wij hebben onze uitvalsbasis op Landgoed Ginkelduin aan de mtb route Leersum op een paar kilometer van Doorn. Mountainbikeroute Zeist  (17 km en 103 hoogtemeters) en MTB route Austerlitz (15,3 km en 50 hoogtemeters) zijn door minder hoogtemeters makkelijker dan de MTB route Amerongen met 18 kilometer en 280 hoogtemeters of de mountainbikeroute Leersum met 18 km en 236 hm. Ten noorden van Doorn liggen dan nog de Routes van Den Treek; Den Treek Noord (MTB route Leusden) met 22 km en 197 hm en de mountainbike route Den Treek Zuid (MTB route Woudenberg) met 15 km en 199 hm. Voor onze mtb clinics gebruiken wij verschillende delen van de mountainbikeroute Leersum of Amerongen. Met gevorderde rijders rijden we weer ander delen van de mtb route Leersum dan met beginnende mountainbikers. Je kan ook met ons op pad voor een mooie begeleide tocht over meerdere MTB routes rond Doorn. Overzicht MTB routes Doorn:

MTB Doorn | Mountainbikeroute Doorn

MTB tocht

Je kunt ook bij ons terecht voor mtb tochten vanuit Doorn. Naast mtb clinics kun je ook een mountainbike tocht met ons maken over de mtb routes bij Doorn. Als je nog niet zo goed bekend bent met alle routes op de Utrechtse Heuvelrug kun je met op stap voor een mountEnbike tocht. Onze gidsen zijn opgegroeid op de Utrechtse Heuvelrug en kennen de bossen de routes rondom Doorn als hun broekzak. Ze laten je de mooiste plekken zien, rijden de leukste stukken van de Utrechtse Heuvelrug trails en zorgen dat je op tijd weer terug bent. En natuurlijk doen we heerlijke flowy stukken of fijne afdalingen gewoon nog een keer:-). MTB tochten vanuit Doorn boek je ook bij MTB Gids Heuvelrug.

Vignet Doorn

Om te mountainbiken op de mtb routes bij Doorn heb je een mountainbike vignet nodig. Dit vignet is niet alleen een Doorn MTB vignet maar met dit vignet heb je een jaar lang toegang tot alle 9 routes op de Utrechtse Heuvelrug die worden beheerd door de stichting ‘MTB Utrechtse Heuvelrug’. Kijk voor meer informatie over het mountainbike vignet  op de website van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Let op: de twee mtb routes op Landgoed Den Treek vallen niet onder de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Voor het mtb vignet voor de mountainbikeroutes Den Treek Noord (Leusden) en Den Treek Zuid (Woudenberg) kun je een vignet kopen op de website van Den Treek Henschoten

Als je bij ons een clinic volgt en je hebt een eigen fiets gaan we ervan uit dat je dit MTB vignet op je fiets hebt zitten. Natuurlijk kun je bij ons op het Landgoed ook het  mountainbike vignet kopen. Als je een mountainbike wilt huren bij ons zit daar altijd een vignet op.

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 70 reviews)
Uitstekend97%
Heel goed3%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Onze mtb clinics bij Doorn:

 • MTB clinic beginners
 • MTB clinic (basis)
 • MTB clinic gevorderden
 • MTB clinic gezin
 • MTB tocht
 • MTB clinic bedrijven
 • MTB clinic vrijgezellenfeest

10 redenen om bij ons te komen mountainbiken in de buurt van Doorn:

 • Leren op je eigen niveau
 • Met meer plezier ontspannen op je mountainbike
 • Unieke locatie in Nationaal Park
 • Direct aan de mountainbike routes
 • Ervaren en gediplomeerde gidsen
 • Eigen clinicvelden en eigen trainingsparcours
 • Mogelijkheid om te douchen
 • Combineer je clinic met borrel, lunch of diner
 • Overnachten en vergaderen
 • Ruimte voor jouw mountainbike event

Meer weten over onze locatie en faciliteiten op landgoed Ginkelduin?

Volg onze avonturen op Facebook:

3 days ago

MTB Gids Heuvelrug
Behendigheidsoefeningen op de mountainbike met 25 graden? Dan halen wij de waterpistolen erbij 😁🥳☀️. Gisteren weer een mooie middag met 16 kids van @novi_mundi_utrecht 🤩🚴🏻🚴🏻🌲 ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 days ago

MTB Gids Heuvelrug
Yes!! Het eerste stuk northshore op ons trainingsparcours 🤩😁, 🥳 Hiermee slijten de heuvels minder uit bij droogte. En natuurlijk tof om op te rijden💪🚴🏻 Met dank aan Richard de trailbuilder🙏 #trailbuilding #northshore #mtbclinic #mtbclinics #Mountainbikeclinic #mountainbiketour #mtbtrail #mtbtrails #utrechtseheuvelrug #mtbgids #mountainbikegids #NimG #mountainbike #mtblife #nationaalparkutrechtseheuvelrug #molecatenginkelduin #leersum #leersumsebossen #landgoedginkelduin #ginkelduin #lovemyjob #bedrijfsuitje #teamuitje ... See MoreSee Less
View on Facebook

Blogs MTB Gids Heuvelrug

App met ons