Mountainbiken Utrechtse Heuvelrug

(Beter) leren mountainbiken in een schitterende omgeving

MTB Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is het mountainbike walhalla in midden Nederland. Wie wil mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug kan zijn of haar hart ophalen op de 11 routes met +150 kilometer singeltrails en bijna 1.500 hoogtemeters! De Utrechtse Heuvelrug is een zandrug in de  provincies Utrecht en Noord-Holland. De Utrechtse Heuvelrug is 150.000 jaar geleden ontstaan in de voorlaatste ijstijd, het Saalien. Het ijs stuwde zand rivierbeddingen op.  Het hoogste punt is de Amerongse berg met 69,2 meter. Dagenlang kun je hier rondzwerven op  je mountainbike. Je kan op je mountainbike Utrechtse Heuvelrug ontdekken. Neem een paar dagen de tijd om alles te zien:-). MTB Utrechtse Heuvelrug is echt een beleving door de prachtige natuur en het uitgebreide routenetwerk. MTB Gids Heuvelrug staat voor een Utrechtse Heuvelrug MTB beleving. Wij verzorgen mountainbike clinics en tochten vanaf een schitterende locatie op Landgoed Ginkelduin in bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Kom jij ook bij ons mountEnbiken Utrechtse Heuvelrug?

MTB clinic Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug activiteiten! Wil je een MTB clinic Utrechtse Heuvelrug volgen? Wij bieden verschillende mountainbike clinics aan op de Utrechtse Heuvelrug. De mountainbike clinic Utrechtse Heuvelrug  wordt gegeven bij ons het op landgoed waar we beschikken over eigen mtb clinic velden en een eigen mountainbikebos met trainingsparcours. Hier hebben we alle rust en ruimte om te oefenen. We zitten ook aan de mountainbikeroute Leersum waar we natuurlijk gebruik van maken.

We organiseren verschillende soorten mtb clinics: beginners mtb clinic,basis mtb clinic,gevorderden mtb clinic,mtb clinic gezin, mtb tocht,bedrijven mtb clinic en vrijgezellenfeest mtb clinic. Bekijk het overzicht van onze mountainbike clinics Utrechtse Heuvelrug of kies je datum en boek een van onze mtb clinics.

Mountainbike huren Utrechtse Heuvelrug

Mountainbike huren Utrechtse Heuvelrug? Als je bij ons een mountainbike clinic volgt kun je natuurlijk ook een mtb huren Utrechtse Heuvelrug. Mountainbike je nog niet zo lang en wil je een keer de mtb routes proberen? Dan is het leuk om een mtb clinic te volgen. Met de juiste vaardigheden ga je met meer plezier en ontspannen veilig over de mtb trails. Heb je(nog) geen mountainbike dan kun je die bij ons huren. Wij hebben  een mountainbike verhuur Utrechtse Heuvelrug. Onze mtb verhuur Utrechtse Heuvelrug is alleen voor het huren van mountainbikes die gebruikt worden tijdens onze clinics. Deze mtb clinics kun je online reserveren. Op het aanvraagformulier kun je aangeven hoeveel mountainbikes je wilt huren. De maten zijn gekoppeld aan je lichaamslengte en staan er ook bij vermeld. Kom op de Utrechtse Heuvelrug mountainbike huren voor je mtb clinic.

MTB route Utrechtse Heuvelrug

MTB route Utrechtse Heuvelrug. Op de Utrechtse Heuvelrug liggen maar liefst 11 mountainbikeroutes met bij elkaar ruim 150 kilometer aan singletrails en meer dan 1.500 hoogtemeters. Wij hebben onze uitvalsbasis op Landgoed Ginkelduin aan de mtb route Leersum maar verzorgen clinics en tochten op alle mtb routes Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug kent de volgende mountainbike routes:

 • MTB route Utrechtse Heuvelrug Leersum – 18 kilometer en 236 hoogtemeters
 • Mountainbikeroute Utrechtse Heuvelrug Amerongen –  18 kilometer en 280 hoogtemeters
 • Utrechtse Heuvelrug mtb route Rhenen – 6 kilometer en 100 hoogtemeters
 • MTB route Utrechtse Heuvelrug Kwintelooijen –  3 kilometer en 100 hoogtemeters
 • MTB route Utrechtse Heuvelrug Austerlitz– 15 kilometer en 50hoogtemeters
 • Utrechtse Heuvelrug mtb kinderroute Austerlitz– 5 kilometer en 12 hoogtemeters
 • MTB route Utrechtse Heuvelrug Zeist – 17 kilometer en 103 hoogtemeters
 • MTB route Heuvelrug Lage Vuursche – 10 kilometer en 92 hoogtemeters
 • Heuvelrug MTB route Hoge Vuursche – 22 kilometer en 75 hoogtemeters
 • Utrechtse Heuvelrug MTB route Den Treek Noord (Leusden) – 22 kilometer en 197 hoogtemeters
 •  Utrechtse Heuvelrug Mountenbike route Den Treek Zuid (Woudenberg) – 15 kilometer en 199 hoogtemeters

MTB tocht

Je kunt ook bij ons terecht voor een mooie mtb tocht. Naast mountainbike clinics kun je ook een mountainbike tocht met ons maken. Als je nog niet zo goed bekend bent met alle routes op de Utrechtse Heuvelrug kun je met op stap voor een mountenbike tocht. Onze gidsen zijn opgegroeid op de Utrechtse Heuvelrug en kennen de bossen de routes als hun broekzak. Ze laten je de mooiste plekken zien, rijden de leukste stukken van de Utrechtse Heuvelrug trail en zorgen dat je op tijd weer terug bent. MTB tochten boek je ook bij MTB Gids Heuvelrug.

Vignet Utrechtse Heuvelrug

Om te mountainbiken op de mtb routes op de Utrechtse Heuvelrug heb je een vignet Utrechtse Heuvelrug nodig. Met dit Utrechtse Heuvelrug mtb vignet heb je een jaar lang toegang tot alle 9 mtb routes op de Utrechtse Heuvelrug die worden beheerd door de stichting ‘MTB Utrechtse Heuvelrug’. Het Utrechtse Heuvelrug mtb vignet kost 7,50 euro en kun je kopen op verschillende verkooppunten. Kijk voor het Utrechtse Heuvelrug mountainbike vignet  op de website van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Let op: de twee mtb routes op Landgoed Den Treek vallen niet onder de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Voor het mtb vignet voor de mountainbikeroutes Den Treek Noord (Leusden) en Den Treek Zuid (Woudenberg) kun je een vignet kopen op de website van Den Treek Henschoten

Als je bij MTB Gids Heuvelrug een clinic volgt en je hebt een eigen fiets gaan we ervan uit dat je dit MTB vignet op je fiets hebt zitten. Natuurlijk kun je bij ons op het Landgoed ook het Utrechtse Heuvelrug mountainbike vignet kopen. Als je een mountainbike wilt huren bij ons zit daar altijd een vignet op.

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 70 reviews)
Uitstekend97%
Heel goed3%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Onze mtb clinics:

 • MTB clinic beginners
 • MTB clinic (basis)
 • MTB clinic gevorderden
 • MTB clinic gezin
 • MTB tocht
 • MTB clinic bedrijven
 • MTB clinic vrijgezellenfeest

10 redenen om bij ons te komen mountainbiken:

 • Leren op je eigen niveau
 • Met meer plezier ontspannen op je mountainbike
 • Unieke locatie in Nationaal Park
 • Direct aan de mountainbike routes
 • Ervaren en gediplomeerde gidsen
 • Eigen clinicvelden en eigen trainingsparcours
 • Mogelijkheid om te douchen
 • Combineer je clinic met borrel, lunch of diner
 • Overnachten en vergaderen
 • Ruimte voor jouw mountainbike event

Meer weten over onze locatie en faciliteiten op landgoed Ginkelduin?

Volg onze avonturen op Facebook:

21 hours ago

MTB Gids Heuvelrug
Mooie doelen dit weekend😁☀️🚴🏻🚴🏻💪Van teambuilding tot voorbereiding buitenland trips en van kids veilig op de trail tot drop-offs, steil klimmen en snelle bochten. We zijn dankbaar dat we weer zoveel mensen mochten helpen met hun sportieve ambities🙏#mtbclinic #mtbclinics #Mountainbikeclinic #mountainbiketour #mtbtrail #mtbtrails #utrechtseheuvelrug #mtbgids #mountainbikegids #NimG #mountainbike #mtblife #nationaalparkutrechtseheuvelrug #molecatenginkelduin #leersum #leersumsebossen #landgoedginkelduin #ginkelduin #lovemyjob #bedrijfsuitje #teamuitje ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

MTB Gids Heuvelrug
Behendigheidsoefeningen op de mountainbike met 25 graden? Dan halen wij de waterpistolen erbij 😁🥳☀️. Gisteren weer een mooie middag met 16 kids van @novi_mundi_utrecht 🤩🚴🏻🚴🏻🌲 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Blogs MTB Gids Heuvelrug

App met ons