Mountainbiken Austerlitz

(Beter) leren mountainbiken op de MTB routes rond Austerlitz

MTB Austerlitz

Austerlitz ligt  op de Utrechtse Heuvelrug, het mountainbike walhalla in midden Nederland. Rondom Austerlitz ligt de mtb route Austerlitz, de kinder mountainbikeroute Austerlitz en de MTB route Zeist. Iets naar het noordoosten van Austerlitz kun je genieten van de mountainbikeroutes Den Treek.  Deze mountainbike routes rond Austerlitz zijn onderdeel van het mtb routenetwerk Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug is een waar mountainbike paradijs. Wie wil mountainbiken vanuit Austerlitz kan genieten op alle (11!) mtb routes op de Heuvelrug. Austerlitz ligt iets westelijk op de Utrechtse Heuvelrug. Deze heuvelrug is ongeveer 150.000 jaar geleden ontstaan in de voorlaatse ijstijd. Het ijs duwde zand en rivierbeddingen op. MTB Austerlitz is echt een beleving door de prachtige natuur en de uitdagende mtb routes. MTB Gids Heuvelrug staat voor een Austerlitz MTB beleving. Wij verzorgen mountainbike clinics en tochten vanaf onze schitterende locatie op Landgoed Ginkelduin in bossen vlakbij Austerlitz. We hebben hier eigen trainingsvelden, een trainingsparcours en zitten direct aan de MTB route Leersum op een kwartiertje vanaf Austerlitz. Op verzoek verzorgen we ook mtb clinics en tochten vanuit Austerlitz. Kom jij ook bij ons mountEnbiken Austerlitz? Het hoogteprofiel van de Utrechtse Heuvelrug met Austerlitz westelijk van het midden:

MTB Austerlitz Hoogteprofiel Utrechtse Heuvelrug

MTB clinic Austerlitz

Austerlitz activiteiten! Wil je een MTB clinic Austerlitz volgen? Wij bieden verschillende mountainbike clinics aan in Austerlitz of op ons eigen terrein in Leersum, op een kwartiertje van Austerlitz. De mountainbike clinics geven we vaak bij ons het op landgoed waar we beschikken over eigen mtb clinic velden en een eigen mountainbikebos met trainingsparcours. Hier hebben we alle rust en ruimte om te oefenen. We zitten ook aan de mountainbikeroute Leersum niet ver van Austerlitz. Als je wilt verzorgen we ook mtb clinics of begeleiden we tochten in Austerlitz.

We organiseren verschillende soorten mtb clinics: beginners mtb clinic,basis mtb clinic,gevorderden mtb clinic,mtb clinic gezin, mtb tocht,bedrijven mtb clinic en vrijgezellenfeest mtb clinic. Bekijk het overzicht van onze mtb clinics bij Austerlitz of kies gelijk een datum en reserveer een van onze mtb clinics.

Mountainbike huren Austerlitz

Mountainbike huren Austerlitz? Als je bij ons een mountainbike clinic volgt kun je natuurlijk ook een mtb huren. Mountainbike je nog niet zo lang en wil je een keer de mtb routes proberen? Dan is het leuk om een mtb clinic te volgen. Met de juiste vaardigheden ga je met meer plezier en ontspannen veilig over de mountainbikeroutes rondom Austerlitz. Heb je(nog) geen mountainbike dan kun je die bij ons huren. Wij hebben  een mountainbike verhuur. Onze mtb verhuur is alleen voor het huren van mountainbikes die gebruikt worden tijdens onze clinics in Austerlitz of elders op de Heuvelrug. Deze mtb clinics kun je online reserveren. Op het aanvraagformulier kun je aangeven hoeveel mountainbikes je wilt huren. De maten zijn gekoppeld aan je lichaamslengte en staan er ook bij vermeld. 

MTB routes Austerlitz

MTB routes rond Austerlitz. Op de Utrechtse Heuvelrug liggen 11 mountainbikeroutes met bij elkaar +150 kilometer aan trails en meer dan 1.500 hoogtemeters. De mtb routes van Austerlitz, Zeist en Den Treek liggen rondom Austerlitz. Wij hebben onze uitvalsbasis op Landgoed Ginkelduin aan de mtb route Leersum op een kwartiertje van Austerlitz. Op verzoek geven we ook MTB clinic Austerlitz. De mountainbike route Austerlitz is met twee lussen ongeveer 8 kilometer en (slechts) 50 hoogtemeters de meest eenvoudige route. In Austerlitz is ook een kinderroute gemaakt die aansluit op de zuidlus van de mountainbike route Austerlitz. De mtb route Zeist heeft wat meer hoogtemeters (103) en is 17 kilometer lang. Ten noordwesten van Austerlitz liggen de MTB routes Den Treek Noord / Leusden (22km en 197hm) en Den Treek Zuid / Woudenberg met 15 kilometer mtb trail en 199 hoogtemeters. MTB Gids Heuvelrug begeleid ook tochten over alle mtb routes. Wij geven clinics op onze eigen locatie in Leersum maar komen ook naar Austerlitz voor

Overzicht van de MTB routes rond Austerlitz:

MTB Austerlitz - Mountainbike routes Austerlitz

MTB tocht

Je kunt ook bij ons terecht voor mtb tochten vanuit Austerlitz. Naast mtb clinics kun je ook een mountainbike tocht met ons maken over de mtb routes bij Austerlitz. Als je nog niet zo goed bekend bent met alle routes op de Utrechtse Heuvelrug kun je met op stap voor een mountEnbike tocht. Onze gidsen zijn opgegroeid op de Utrechtse Heuvelrug en kennen de bossen de routes rondom Austerlitz als hun broekzak. Ze laten je de mooiste plekken zien, rijden de leukste stukken van de Utrechtse Heuvelrug trails en zorgen dat je op tijd weer terug bent. En natuurlijk doen we heerlijke flowy stukken of fijne afdalingen gewoon nog een keer:-). MTB tochten vanuit Austerlitz boek je ook bij MTB Gids Heuvelrug.

Vignet Austerlitz

Om te mountainbiken op de mtb routes rond Austerlitz heb je een mountainbike vignet nodig. Dit vignet is niet alleen een Austerlitz MTB vignet maar met dit vignet heb je een jaar lang toegang tot alle 9 routes op de Utrechtse Heuvelrug die worden beheerd door de stichting ‘MTB Utrechtse Heuvelrug’. Kijk voor meer informatie over het mountainbike vignet  op de website van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Let op: de twee mtb routes op Landgoed Den Treek (noordwest van Austerlitz) vallen niet onder de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Voor het mtb vignet voor de mountainbikeroutes Den Treek Noord (Leusden) en Den Treek Zuid (Woudenberg) kun je een vignet kopen op de website van Den Treek Henschoten

Als je bij ons een clinic volgt en je hebt een eigen fiets gaan we ervan uit dat je dit MTB vignet op je fiets hebt zitten. Natuurlijk kun je bij ons op het Landgoed ook het  mountainbike vignet kopen. Als je een mountainbike wilt huren bij ons zit daar altijd een vignet op.

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 70 reviews)
Uitstekend97%
Heel goed3%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Onze mtb clinics Austerlitz

 • MTB clinic beginners
 • MTB clinic (basis)
 • MTB clinic gevorderden
 • MTB clinic gezin
 • MTB tocht
 • MTB clinic bedrijven
 • MTB clinic vrijgezellenfeest

10 redenen om met ons te komen mountainbiken rond Austerlitz:

 • Leren op je eigen niveau
 • Met meer plezier ontspannen op je mountainbike
 • Unieke locatie in Nationaal Park
 • Direct aan de mountainbike routes
 • Ervaren en gediplomeerde gidsen
 • Eigen clinicvelden en eigen trainingsparcours
 • Mogelijkheid om te douchen
 • Combineer je clinic met borrel, lunch of diner
 • Overnachten en vergaderen
 • Ruimte voor jouw mountainbike event

Meer weten over onze locatie en faciliteiten op landgoed Ginkelduin?

Volg onze avonturen op Facebook:

3 days ago

MTB Gids Heuvelrug
Behendigheidsoefeningen op de mountainbike met 25 graden? Dan halen wij de waterpistolen erbij 😁🥳☀️. Gisteren weer een mooie middag met 16 kids van @novi_mundi_utrecht 🤩🚴🏻🚴🏻🌲 ... See MoreSee Less
View on Facebook

5 days ago

MTB Gids Heuvelrug
Yes!! Het eerste stuk northshore op ons trainingsparcours 🤩😁, 🥳 Hiermee slijten de heuvels minder uit bij droogte. En natuurlijk tof om op te rijden💪🚴🏻 Met dank aan Richard de trailbuilder🙏 #trailbuilding #northshore #mtbclinic #mtbclinics #Mountainbikeclinic #mountainbiketour #mtbtrail #mtbtrails #utrechtseheuvelrug #mtbgids #mountainbikegids #NimG #mountainbike #mtblife #nationaalparkutrechtseheuvelrug #molecatenginkelduin #leersum #leersumsebossen #landgoedginkelduin #ginkelduin #lovemyjob #bedrijfsuitje #teamuitje ... See MoreSee Less
View on Facebook

Blogs MTB Gids Heuvelrug

App met ons