Mountainbiken Leersum

(Beter) leren mountainbiken op Landgoed Ginkelduin

MTB Leersum

Leersum op de Utrechtste Heuvelrug en de mountainbikeroute Leersum is onderdeel van het mtb routenetwerk Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug is het mountainbike walhalla in midden Nederland. Wie wil mountainbiken in Leersum kan zijn of haar hart ophalen op schitterende mountainbikeroute route Leersum van 18 kilomter met 236 hoogtemeters. Leersum ligt op de Utrechtse Heuvelrug; zandrug in de  provincies Utrecht en Noord-Holland. De Utrechtse Heuvelrug is 150.000 jaar geleden ontstaan in de voorlaatste ijstijd, het Saalien. Het ijs stuwde zand rivierbeddingen op.  Het hoogste punt is de Amerongse berg met 69,2 meter.  MTB Leersum is echt een beleving door de prachtige natuur en de uitdagende mtb route. MTB Gids Heuvelrug staat voor een Leersum MTB beleving. Wij verzorgen mountainbike clinics en tochten vanaf onze schitterende locatie op Landgoed Ginkelduin in bossen op de Utrechtse Heuvelrug. We hebben hier eigen trainingsvelden, een trainingsparcours en zitten direct aan de MTB route Leersum! Kom jij ook bij ons mountEnbiken Leersum?

Topografische kaart Utrechtse Heuvelrug met hoogte, reliëf. In het rood omcirkeld de mtb route Leersum.

Hoogtekaart Utrechtse Heuvelrug

MTB clinic Leersum

Leersum activiteiten! Wil je een MTB clinic Leersum volgen? Wij bieden verschillende mountainbike clinics aan in Leersum. De mountainbike clinic Leersum wordt gegeven bij ons het op landgoed waar we beschikken over eigen mtb clinic velden en een eigen mountainbikebos met trainingsparcours. Hier hebben we alle rust en ruimte om te oefenen. We zitten ook aan de mountainbikeroute Leersum waar we natuurlijk gebruik van maken.

We organiseren verschillende soorten mtb clinics: beginners mtb clinic,basis mtb clinic,gevorderden mtb clinic,mtb clinic gezin, mtb tocht,bedrijven mtb clinic en vrijgezellenfeest mtb clinic. Bekijk het overzicht van onze mountainbike clinics in Leersum of kies je datum en boek een van onze mtb clinics.

MTB Route Leersum

Mountainbike huren Leersum

Mountainbike huren Leersum? Als je bij ons een mountainbike clinic volgt kun je natuurlijk ook een mtb huren Leersum. Mountainbike je nog niet zo lang en wil je een keer de mtb routes proberen? Dan is het leuk om een mtb clinic te volgen. Met de juiste vaardigheden ga je met meer plezier en ontspannen veilig over de mtb trails. Heb je(nog) geen mountainbike dan kun je die bij ons huren. Wij hebben  een mountainbike verhuur Leersum. Onze mtb verhuur Leersum is alleen voor het huren van mountainbikes die gebruikt worden tijdens onze clinics. Deze mtb clinics kun je online reserveren. Op het aanvraagformulier kun je aangeven hoeveel mountainbikes je wilt huren. De maten zijn gekoppeld aan je lichaamslengte en staan er ook bij vermeld. Kom in Leersum mountainbike huren voor je mtb clinic.

MTB route Leersum

MTB route Leersum. Op de Utrechtse Heuvelrug liggen maar liefst 11 mountainbikeroutes met bij elkaar ruim 150 kilometer aan singletrails en meer dan 1.500 hoogtemeters. Wij hebben onze uitvalsbasis op Landgoed Ginkelduin aan de mtb route Leersum. De mountainbikeroute Leersum is een van de meest uitdagende mtb routes. Met 18 kilomter en 236 hoogtemeters. Voor onze mtb clinics gebruiken wij verschillende delen van de mountainbikeroute Leersum. Met gevorderden rijden we weer ander delen van de mtb route Leersum dan met beginners. 

Let op: Momenteel is een gedeelte van de Leersum MTB route afgesloten. Dit heeft geen effect op onze mtb clinics en tochten in Leersum.  Actuele informatie vind je op de website van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug.

Hoogteprofiel MTB route Leersum

MTB tocht

Je kunt ook bij ons terecht voor een mooie mtb tocht. Naast mountainbike clinics kun je ook een mountainbike tocht met ons maken. Als je nog niet zo goed bekend bent met alle routes op de Utrechtse Heuvelrug kun je met op stap voor een mountenbike tocht. Onze gidsen zijn opgegroeid op de Utrechtse Heuvelrug en kennen de bossen de routes als hun broekzak. Ze laten je de mooiste plekken zien, rijden de leukste stukken van de Utrechtse Heuvelrug trail en zorgen dat je op tijd weer terug bent. MTB tochten boek je ook bij MTB Gids Heuvelrug.

Vignet Leersum

Om te mountainbiken op de mtb route Leersum heb je een mtb vignet nodig. Dit vignet is niet alleen een Leersum MTB vignet maar met dit mtb vignet heb je een jaar lang toegang tot alle 9 mtb routes op de Utrechtse Heuvelrug die worden beheerd door de stichting ‘MTB Utrechtse Heuvelrug’. Het Utrechtse Heuvelrug mtb vignet koste een paar euro. Kijk voor het mountainbike vignet  op de website van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. 

Als je bij MTB Gids Heuvelrug een clinic volgt en je hebt een eigen fiets gaan we ervan uit dat je dit MTB vignet op je fiets hebt zitten. Natuurlijk kun je bij ons op het Landgoed in Leersum ook het  mountainbike vignet kopen. Als je een mountainbike wilt huren bij ons zit daar altijd een vignet op.

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 70 reviews)
Uitstekend97%
Heel goed3%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Onze mtb clinics Leersum:

 • MTB clinic beginners
 • MTB clinic (basis)
 • MTB clinic gevorderden
 • MTB clinic gezin
 • MTB tocht
 • MTB clinic bedrijven
 • MTB clinic vrijgezellenfeest

10 redenen om bij ons te komen mountainbiken in Leersum:

 • Leren op je eigen niveau
 • Met meer plezier ontspannen op je mountainbike
 • Unieke locatie in Nationaal Park
 • Direct aan de mountainbike routes
 • Ervaren en gediplomeerde gidsen
 • Eigen clinicvelden en eigen trainingsparcours
 • Mogelijkheid om te douchen
 • Combineer je clinic met borrel, lunch of diner
 • Overnachten en vergaderen
 • Ruimte voor jouw mountainbike event

Meer weten over onze locatie en faciliteiten op landgoed Ginkelduin?

Volg onze avonturen op Facebook:

12 hours ago

MTB Gids Heuvelrug
Mooie doelen dit weekend😁☀️🚴🏻🚴🏻💪Van teambuilding tot voorbereiding buitenland trips en van kids veilig op de trail tot drop-offs, steil klimmen en snelle bochten. We zijn dankbaar dat we weer zoveel mensen mochten helpen met hun sportieve ambities🙏#mtbclinic #mtbclinics #Mountainbikeclinic #mountainbiketour #mtbtrail #mtbtrails #utrechtseheuvelrug #mtbgids #mountainbikegids #NimG #mountainbike #mtblife #nationaalparkutrechtseheuvelrug #molecatenginkelduin #leersum #leersumsebossen #landgoedginkelduin #ginkelduin #lovemyjob #bedrijfsuitje #teamuitje ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

MTB Gids Heuvelrug
Behendigheidsoefeningen op de mountainbike met 25 graden? Dan halen wij de waterpistolen erbij 😁🥳☀️. Gisteren weer een mooie middag met 16 kids van @novi_mundi_utrecht 🤩🚴🏻🚴🏻🌲 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Blogs MTB Gids Heuvelrug

App met ons