Mountainbiken Amerongen

(Beter) leren mountainbiken op de route Amerongen

MTB Amerongen

Amerongen ligt op de Utrechtste Heuvelrug en de mountainbikeroute Amerongen is onderdeel van het mtb routenetwerk Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug is een waar mountainbike walhalla. Wie wil mountainbiken in Amerongen kan genieten op uitdagende mountainbikeroute route Amerongen met 18 kilometer en 280 hoogtemeters. Amerongen ligt in het oosten van de Utrechtse Heuvelrug; een zandrug in de provincies Utrecht en Noord-Holland. Deze heuvelrug is 150.000 jaar geleden ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het ijs duwde zand en rivierbeddingen op. Het hoogste punt is de Amerongse berg in Amerongen met 69,2 meter.  MTB Amerongen is echt een beleving door de prachtige natuur en de uitdagende mtb route. MTB Gids Heuvelrug staat voor een Amerongen MTB beleving. Wij verzorgen mountainbike clinics en tochten vanaf onze schitterende locatie op Landgoed Ginkelduin in bossen op de Utrechtse Heuvelrug. We hebben hier eigen trainingsvelden, een trainingsparcours en zitten direct aan de MTB route Leersum op slechts een paar kilometer van de mountainbikeroute Amerongen. Kom jij ook bij ons mountEnbiken Amerongen?

Topografische kaart Utrechtse Heuvelrug met hoogte, reliëf. In het rood omcirkeld de mtb route Amerongen.

MTB Amerongen

MTB clinic Amerongen

Amerongen activiteiten! Wil je een MTB clinic Amerongen volgen? Wij bieden verschillende mountainbike clinics aan bij Amerongen. De mountainbike clinic Amerongen starten we bij ons het op landgoed vlakbij Amerongen waar we beschikken over eigen mtb clinic velden en een eigen mountainbikebos met trainingsparcours. Hier hebben we alle rust en ruimte om te oefenen. We zitten ook aan de mountainbikeroute Leersum niet ver van de mountainbikeroute Amerongen waar we gebruik van maken.

We organiseren verschillende soorten mtb clinics: beginners mtb clinic,basis mtb clinic,gevorderden mtb clinic,mtb clinic gezin, mtb tocht,bedrijven mtb clinic en vrijgezellenfeest mtb clinic. Bekijk het overzicht van onze mtb clinics bij Amerongen of kies gelijk een datum en reserveer een van onze mtb clinics.

MTB route Amerongen

Mountainbike huren Amerongen

Mountainbike huren Amerongen? Als je bij ons een mountainbike clinic volgt kun je natuurlijk ook een mtb huren. Mountainbike je nog niet zo lang en wil je een keer de mtb routes proberen? Dan is het leuk om een mtb clinic te volgen. Met de juiste vaardigheden ga je met meer plezier en ontspannen veilig over de mtb trails. Heb je(nog) geen mountainbike dan kun je die bij ons huren. Wij hebben  een mountainbike verhuur Amerongen. Onze mtb verhuur Amerongen is alleen voor het huren van mountainbikes die gebruikt worden tijdens onze clinics. Deze mtb clinics kun je online reserveren. Op het aanvraagformulier kun je aangeven hoeveel mountainbikes je wilt huren. De maten zijn gekoppeld aan je lichaamslengte en staan er ook bij vermeld. Kom in Amerongen mountainbike huren voor je mtb clinic.

MTB route Amerongen

MTB route Amerongen. Op de Utrechtse Heuvelrug liggen maar liefst 11 mountainbikeroutes met bij elkaar ruim 150 kilometer aan singletrails en meer dan 1.500 hoogtemeters. Wij hebben onze uitvalsbasis op Landgoed Ginkelduin aan de mtb route Leersum op een paar kilometer van de mtb route Amerongen. De mountainbikeroute Amerongen is met 18 kilometer en 280 hoogtemeters de meest uitdagende mtb route. Voor onze mtb clinics gebruiken wij verschillende delen van de mountainbikeroute Leersum of Amerongen. Met gevorderde rijders rijden we weer ander delen van de mtb route Leersum dan met beginnende mountainbikers. 

Hoogteprofiel MTB route Amerongen

MTB tocht

Je kunt ook bij ons terecht voor mtb tochten. Naast mtb clinics kun je ook een mountainbike tocht met ons maken over de mtb routes Leersum of Amerongen. Als je nog niet zo goed bekend bent met alle routes op de Utrechtse Heuvelrug kun je met op stap voor een mountEnbike tocht. Onze gidsen zijn opgegroeid op de Utrechtse Heuvelrug en kennen de bossen de routes als hun broekzak. Ze laten je de mooiste plekken zien, rijden de leukste stukken van de Utrechtse Heuvelrug trail en zorgen dat je op tijd weer terug bent. En natuurlijk doen we heerlijke flowy stukken of fijne afdalingen gewoon nog een keer:-). MTB tochten boek je ook bij MTB Gids Heuvelrug.

Vignet Amerongen

Om te mountainbiken op de mtb route Amerongen heb je een mtb vignet nodig. Dit vignet is niet alleen een Amerongen MTB vignet maar met dit mtb vignet heb je een jaar lang toegang tot alle  routes op de Utrechtse Heuvelrug die worden beheerd door de stichting ‘MTB Utrechtse Heuvelrug’. Kijk voor meer informatie over het mountainbike vignet  op de website van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. 

Als je bij MTB Gids Heuvelrug een clinic volgt en je hebt een eigen fiets gaan we ervan uit dat je dit MTB vignet op je fiets hebt zitten. Natuurlijk kun je bij ons op het Landgoed ook het  mountainbike vignet kopen. Als je een mountainbike wilt huren bij ons zit daar altijd een vignet op.

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 70 reviews)
Uitstekend97%
Heel goed3%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Onze mtb clinics:

 • MTB clinic beginners
 • MTB clinic (basis)
 • MTB clinic gevorderden
 • MTB clinic gezin
 • MTB tocht
 • MTB clinic bedrijven
 • MTB clinic vrijgezellenfeest

10 redenen om bij ons te komen mountainbiken in Leersum:

 • Leren op je eigen niveau
 • Met meer plezier ontspannen op je mountainbike
 • Unieke locatie in Nationaal Park
 • Direct aan de mountainbike routes
 • Ervaren en gediplomeerde gidsen
 • Eigen clinicvelden en eigen trainingsparcours
 • Mogelijkheid om te douchen
 • Combineer je clinic met borrel, lunch of diner
 • Overnachten en vergaderen
 • Ruimte voor jouw mountainbike event

Meer weten over onze locatie en faciliteiten op landgoed Ginkelduin?

Volg onze avonturen op Facebook:

21 hours ago

MTB Gids Heuvelrug
Mooie doelen dit weekend😁☀️🚴🏻🚴🏻💪Van teambuilding tot voorbereiding buitenland trips en van kids veilig op de trail tot drop-offs, steil klimmen en snelle bochten. We zijn dankbaar dat we weer zoveel mensen mochten helpen met hun sportieve ambities🙏#mtbclinic #mtbclinics #Mountainbikeclinic #mountainbiketour #mtbtrail #mtbtrails #utrechtseheuvelrug #mtbgids #mountainbikegids #NimG #mountainbike #mtblife #nationaalparkutrechtseheuvelrug #molecatenginkelduin #leersum #leersumsebossen #landgoedginkelduin #ginkelduin #lovemyjob #bedrijfsuitje #teamuitje ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

MTB Gids Heuvelrug
Behendigheidsoefeningen op de mountainbike met 25 graden? Dan halen wij de waterpistolen erbij 😁🥳☀️. Gisteren weer een mooie middag met 16 kids van @novi_mundi_utrecht 🤩🚴🏻🚴🏻🌲 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Blogs MTB Gids Heuvelrug

App met ons